Omega 3 voor en tijdens je zwangerschap

Zwangerschap omega 3

Een voedingsplan voor de zwangerschap: Gezonde voeding voor zwangere vrouwen

Er zijn veel aspecten van de levensstijl die de gezondheid van ons darmmicrobioom tijdens de zwangerschap kunnen beïnvloeden, zoals beweging, geestelijk welzijn en onze voeding.

​Gezond eten tijdens de zwangerschap vergroot de diversiteit en veerkracht van uw darmmicrobioom. Het beste zwangerschapsadvies dat we u kunnen geven is om tijdens de zwangerschap een voedingsplan te volgen met een verscheidenheid aan kleurrijke vruchten en groenten, volle granen en peulvruchten. Probeer elke week wat meer plantaardige of zaad-gebaseerde maaltijden op te nemen in uw voedingsplan en experimenteer met nieuwe ingrediënten tot u uw favoriete recepten vindt!

Prenatale voeding: DHA en vitamine D tijdens de zwangerschap

Voor en tijdens de zwangerschap hebben Omega-3, en zowel EPA als DHA veel voordelen.

Omega-3 zorgt voor de gezondheid en werking van uw celmembranen, maar spelen ook een belangrijke rol bij ontstekings- en immunologische reacties. Hun betrokkenheid bij ontstekingen ondersteunt de versterking van de darmbarrière en regelt de translocatie van immuunstimulerende endotoxinen in de bloedbaan. Omega-3 vetzuren helpen eigenlijk de ontstekingscascade te verminderen. Dit is bijzonder belangrijk voor de vruchtbaarheid en zwangerschap.

Een normaal vitamine D-gehalte is belangrijk tijdens de zwangerschap. Het draagt bij aan gezonde en effectieve voortplantingsorganen en darmen. Vitamine D helpt bij het reguleren van ‘tight junctions’ in de darm, wat uiteindelijk resulteert in een sterkere darmbarrière en een betere algehele gezondheid. Hoge vitamine D-waarden worden in verband gebracht met betere resultaten van vruchtbaarheidsbehandelingen en een lager risico op zwangerschapsdiabetes.

Tip voor zwangere vrouwen en paren die zwanger willen worden: een combinatie van Omega-3, vitamine D en olijfolie blijkt de gezondheid van het sperma en de ontwikkeling van het embryo te verbeteren. De combinatie van Omega-3 met olijfolie zorgt voor een synergetische ondersteuning, omdat de natuurlijke beschermende polyfenolen in olijven Omega-3 beschermen tegen oxidatie, waardoor hun absorptie en biologische werkzaamheid wordt gewaarborgd.

Het eten van veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega-3 tijdens de zwangerschap heeft veel voordelen. De drie belangrijkste Omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De eerste komt voornamelijk voor in plantaardige oliën (de belangrijkste zijn lijnzaad-, soja- en koolzaadolie). De andere twee komen vooral voor in vis en andere zeevruchten, waardoor ze moeilijker regelmatig in een veganistisch of vegetarisch dieet kunnen worden opgenomen. Als u vindt dat uw voedingsplan tekortschiet in deze Omega-3 voedingsmiddelen voor de zwangerschap, kunt u supplementen aan uw dieet toevoegen.

Prenataal DHA en Omega-3 voordelen bij zwangerschap

Prenataal DHA helpt het risico op vroeggeboorte te verminderen en stimuleert een gezonde ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus. Omega-3 tijdens de zwangerschap heeft voordelen voor de gezondheid van de baby en voor het geestelijk welzijn van de moeder. Ze zijn zeer belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Het vaststellen en behouden van evenwichtige Omega-6:3 waarden heeft voordelen vanaf de conceptie tot de geboorte en daarna. Het opnemen van essentiële vetzuren in de voeding van uw baby of peuter is belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van uw kind.

Darmgezondheid en zwangerschap: Het microbioom

Belangrijke veranderingen in het darmmicrobioom blijken te leiden tot hormoononevenwichtigheden, ontregelde immuunrespons, gastro-intestinale disfunctie en verstoring van de darmbarrière. Het verzorgen van uw darmmicrobioom wordt positief gestimuleerd om de vruchtbaarheid te vergroten en voor een gezonde zwangerschap.

Er is een geweldige tweerichtingscommunicatie tussen de darmen en de rest van het lichaam. Het beïnvloedt de gezondheid van de eicellen, de kwaliteit van het sperma en zelfs de ontvankelijkheid van de baarmoeder.

Het microbioom van de moeder speelt een belangrijke rol in de zwangerschap en de ontwikkeling van de baby. Door goed voor uw darmen te zorgen vóór de conceptie, legt u een goede basis voor de bevruchting en een gezonde en gelukkige zwangerschap.

Zwangerschap en beweging

Hoewel voeding een krachtige modulator is van onze darmmicrobiota, kan lichaamsbeweging ook de diversiteit van onze darmbacteriën verbeteren. Lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap verhoogt het aandeel nuttige bacteriën in onze darmen, waardoor de gunstige metabolieten voor zowel het kind als de moeder toenemen.De belangrijkste voordelen voor de (aanstaande) moeder

De belangrijkste voordelen voor (aanstaande) moeders

* Het oppeppen van je immuunsysteem

* Goed voor je hart en bloeddruk

* Optimaliseren van je hersenfuncties

* Optimaliseren van het bloedcalcium niveau

* Beschermt je lichaam tegen oxidatieve stress (schadelijke stoffen die belangrijke functies van het lichaam kunnen aantasten)

De belangrijkste voordelen voor je (ongeboren) kindje (claims goedgekeurd door EFSA)

* Bijdragen aan optimale ontwikkeling van de hersenen van de foetus of zuigelingen die borstvoeding krijgen

* Bijdragen aan een normale ontwikkeling van de oogfunctie van de foetus of zuigelingen die borstvoeding krijgen

* Bijdragen aan de visuele ontwikkeling van zuigelingen tot 12 maanden

 

× Whatsapp